Brandweer Beesel-Reuver

Nieuws

 

Druk jaar 2018 afgesloten

Het jaar 2018 is afgesloten met in totaal 130 meldingen. Normaliter krijgt brandweerpost Reuver tussen de 90 a 100 alarmeringen op jaarbasis.

De drukte zit met name in de maanden juli en augustus. Door de droogte zijn er diverse buitenbranden / bosbranden geweest. Niet alleen binnen onze gemeente maar ook daarbuiten.

Ook zien we een stijging in het aantal reanimaties. Sinds enkele jaren worden wij ook gealarmeerd voor reanimaties. Omdat wij binnen 3 minuten op weg kunnen zijn en een AED bezitten kunnen wij wel degelijk snelle hulp bieden.

Voor een volledig overzicht van alarmeringen 2018 klik op de bovenbalk op alarmeringen. Druk dan op alarmeringen 2018.

 

Vrijwilligers

Lokaal, regionaal en zelfs op landelijk niveau zien we de vrijwillige posten het steeds moeilijker krijgen om overdag mensen te krijgen welke kunnen uitrukken. Zo ook bij onze post Reuver is het op bepaalde momenten lastig om tussen 07.00 - 17.00 uur voldoende mensen gemobiliseert te krijgen voor de alarmeringen. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar mensen welke door de week overdag iets kunnen betekenen. Mocht iemand interesse hebben en met name overdag iets kunnen betekenen dan neem contact op met onze postcommandant. Gegevens staan bij contact.