Brandweer Beesel-Reuver

Nieuws

Wedstrijdjaar 2018

 

Komend jaar gaan wij weer deelnemen met 2 wedstrijdploegen te weten;

112-ploeg

Hoofdklasse-ploeg

 

De exacte speeldata zijn nog niet bekend.

 

***************************************************

 

Bewoonster gered uit brandend pand Hazenkamp te Reuver:

 

Op zondagmiddag 2 augustus 2015 werden wij gealarmeerd voor een woningbrand aan de Hazenkamp te Reuver. Tijdens het aanrijden werd aangegeven dat de brand mogelijk uitslaand zou zijn. Op dit bericht is dan ook de ladderwagen gealarmeerd en is opgeschaald naar middelbrand.

Bij het ter plaatse komen zagen we flinke rookontwikkeling in de woning maar de brand was niet uitslaand. Bij het forceren van de voordeur bleek dat nog iemand zich in het pand zou bevinden. Binnen troffen we dan ook een vrouw aan welke we via de geforceerde voordeur hebben kunnen redden.

Binnen stond de keuken in brand (afzuigkap en diverse keukenkastjes) welke vermoedelijk veroorzaakt is door een braadpan welk op het fornuis stond.

De vrouw is met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

 

*** Update ***

Naar aanleiding van bovenstaande brand is er (in samenwerking met Gemeente Beesel) op donderdag 06-08 een informatie avond "voorlichting na brand". Deze bijeenkomst vind om 19.00 uur plaats in de brandweerkazerne, Kapellerweg 16, Reuver. Op deze avond zal voorlichting gegeven worden wat men o.a. zelf thuis kan doen om brand te voorkomen. Tevens zal er op deze avond uitleg gegeven worden over de inzet van de brand van afgelopen zondag op Hazenkamp te Reuver.

 


Brandweer Reuver 75 jaar:

 

Landelijke Finale klasse 112 en Open dag

 

Wij als brandweerpost Reuver hebben op zaterdag 26 september 2015 in onze gemeente de landelijke finale wedstrijd in de klasse 112 georganiseerd. Op deze dag kwamen 9 ploegen uit heel Nederland voor te strijden om de hoogste eer "Nederlands kampioen 2015 klasse 112". De ploeg uit Putten behaalde deze dag de meeste punten mag zich Landskampioen 2015 klasse 112 noemen.

 

Op zondag 27 september jl. hebben we een open dag georganiseerd voor alle burgers van de gemeente Beesel en overige belangstellenden. Deze open dag vond plaats bij Manege de Vossenkuil aan de Bergerhofweg te Reuver van 12.00 – 16.00 uur. Er stonden diverse oude en nieuwe brandweervoertuigen en er waren diverse brandweer demonstraties.
Tevens was er voor de kinderen een groot springkussen en stond er een stand van Brandveilig Leven waar mensen tips konden krijgen over brandveiligheid.