Brandweer Beesel-Reuver

Nieuws

Jaar 2020 afgesloten als een normaal "uitruk"-jaar

 

ALARMERINGEN:

Het jaar 2020 is afgesloten met in totaal 93 meldingen. Normaliter krijgt brandweerpost Reuver tussen de 90 a 100 alarmeringen op jaarbasis. Dus in principe een normaal "uitrukjaar".

De maand april is wel een intensieve maand geweest waarin we veel hebben gevraagd van onze brandweerlieden. Buiten de "normale" uitrukken hadden we te maken met de grote natuurbrand op de Meinweg in Herkenbosch. Vanaf het eerste uur zijn we hier ingezet om het vuur daadwerkelijk te bestrijden.  Momenten als "vluchten voor de vlammen" waren hier wel van toepassing.

Voor een volledig overzicht van alarmeringen 2020 klik op de bovenbalk op alarmeringen. Druk dan op alarmeringen 2020.


80-JARIG BESTAAN:

2020 was het jaar van ons 80 jarig bestaan. I.v.m. de corona-maatregelen is dit bijzonder jaar ook qua jubileum somber verlopen. Vanaf september t/m december heeft er in de voormalige apotheek wel een vitrine-exposities plaats gevonden waar de inwoners van de gemeente Beesel werden meegenomen in een terugblik van onze brandweer van 1940 tot heden. 
 

CORONA:

Uiteraard is 2020 ook een jaar geweest waarbij corona bij ons een grote rol heeft gespeeld. Zo hebben we tijdelijk niet fysiek kunnen oefenen maar is veel digitaal gegaan. Dragen we mondkapjes bij uitrukken en houden we zoveel mogelijk 1,5 mtr afstand van elkaar.

 

PRECOM:

Vanaf juni 2020 zijn we overgestapt naar een nieuw pagersysteem. PRECOM. Middels dit systeem geeft het ons direct inzicht welke personen opkomen bij een uitruk. Tevens kan de meldkamer meekijken en direct doorschakelen bij onvoldoende bezetting.

 

NIEUWE ASPIRANTEN:

Tevens hebben we per 01-11-2020 2 nieuwe aspirant brandwachten mogen verwelkomen. Bram Döpp en Lars Smolenaars. 

 

DEELNAME CARNAVALSOPTOCHT

Leden van onze brandweer, partners en kinderen zijn vanaf oktober 2019 bezig geweest met voorbereidingen om deel te nemen aan de carnavlasoptocht in Reuver en Beesel. 

Op maandag 24 februari jl. was het dan zover en hebben we deelgenomen aan de grote carnavalsoptocht van De Windjbuujels in Reuver. Met onze wagens hebben we door de straten van Reuver getrokken. Bij de prijsuitreiking bleek dat we de 3e prijs bij de praalwagens hadden gewonnen.

Op dinsdag 25 februari jl. hebben we deelgenomen in Beesel bij de grote carnavalsoptocht van CV De Drake. Hier hadden we de 2e prijs gewonnen bij de praalwagens.

Hieronder een  link  naar een filmpje van onze deelname in de carnavalsoptocht.

 

 

Carnavalsliedje " D'roet "

Brandweer Reuver heeft in 2019 meegedaan aan de liedjesavond van Carnavals Vereniging De Windjbuujels. Het werd beloond met een mooie 7e plaats en ze kregen de "aanwiespries" (aanmoedigingsprijs).

(klik op deze    link    om het optreden te zien)

Wilt u nu al het liedje horen vanuit de studio-opname ..... klik dan op deze    link

Het liedje "D'roet" werd vertolkt door Bjorn Schoester, Niek Bongers, Jos Geerlings, Mark van Sambeek, Maarten Jacobs en Jeffrey Brouwers.

Tekstschrijvers: Rob Hillekens en Sjoerd van Leipsig

Muziek: Hub Boesten

Zoals u kunt horen heeft dit liedje raakvlakken met het brandweervak maar met een grote knipoog naar de carnaval.

 

 

 

 

Jaar 2019 afgesloten met veel reanimaties

Het jaar 2019 is afgesloten met in totaal 100 meldingen. Normaliter krijgt brandweerpost Reuver tussen de 90 a 100 alarmeringen op jaarbasis. Dus in principe een normaal "uitrukjaar".

Sinds enkele jaren worden wij ook gealarmeerd voor reanimaties. Omdat wij binnen 3 minuten op weg kunnen zijn en een AED bezitten kunnen wij wel degelijk snelle hulp bieden.We zien een duidelijke stijging in het aantal reanimaties. Het jaar 2018 waren er 11 reanimaties terwijl we in 2019 al 16 maal zijn uitgerukt voor reanimaties.

Voor een volledig overzicht van alarmeringen 2019 klik op de bovenbalk op alarmeringen. Druk dan op alarmeringen 2019.

 

Vrijwilligers

Lokaal, regionaal en zelfs op landelijk niveau zien we de vrijwillige posten het steeds moeilijker krijgen om overdag mensen te krijgen welke kunnen uitrukken. Zo ook bij onze post Reuver is het op bepaalde momenten lastig om tussen 07.00 - 17.00 uur voldoende mensen gemobiliseert te krijgen voor de alarmeringen. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar mensen welke door de week overdag iets kunnen betekenen. Mocht iemand interesse hebben en met name overdag iets kunnen betekenen dan neem contact op met onze postcommandant. Gegevens staan bij contact.